В сряда следобед руските военни са обстреляли село Липци и село

...
В сряда следобед руските военни са обстреляли село Липци и село
Коментари Харесай

Трима души, сред които дете, са загинали при обстрел на Харковска област

В сряда следобед руските военни са обстреляли село Липци и село Малая Даниловка в Харковска област, заяви губернаторът на региона Олег Синегубов, представен от Би Би Си.

" Магазинът и аптеката горят. Предварително: под руините може да има хора ", написа той в телеграм канала си, като посочи, че на мястото към този момент работят профилирани служби.

В резултат на съветски обстрел на село Липци в Харковска област е убито 14-годишно момиче, заяви по-късно Синегубов. Той съобщи и за гибелта на още две дами на 43 и 59 години.

По думите му най-малко още двама души са ранени: 33-годишна служителка на аптеката, която е получила охлузни рани, и 16-годишно момче. Те са настанени в болница, написа news.bg.

Припомняме, че името на село Липци към този момент попадна в новините, след като Русия без да предостави доказателства съобщи, че точно в това село е била ситуирана системата HIMARS, ракети от която, съгласно Русия, са свалили аероплан Ил-76 с украински военнопленници в Белгородска област на 24 януари тази година.

През миналата седмица Харков беше подложен на интензивни обстрели от съветската войска. Много енергийни уреди в града бяха разрушени, към 400 хиляди консуматори бяха лишени от електрозахранване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР